Gå direkte til innholdet
Utenriksministeriet

Finlands Ambassade, Oslo: Aktuelt

FINLANDS AMBASSADE, Oslo

Finlands ambassade
Thomas Heftyes gate 1, Oslo
Tlf. +47-2212 4900
E-mail: sanomat.osl@formin.fi
Norsk | Suomi | Svenska |  |  | Instagram
Normal skriftStørre skrift
 
Nyheter, 26.04.2004

Helsinkiuka var en suksess

Helsinki og Finland var synlig framme under Helsinkiuken i Oslo 18.-25.4. Begivenheten fikk også mye oppmerksomhet i media.


Fra åpningsforestillingen i Centralteateret.

Uken ble innledet med en kirkekonsert i Oslo domkirke, der Helsingfors domkirkes guttekor Cantores Minores opptrådte. Koret opptrådte også under åpningsforestillingen i Centralteateret på mandag, der det ellers deltok elever fra Helsingfors-gymnas, som har spesialisert seg på musikk og drama.


Ambassadørparet og Reetta Rantanen i lottedrakt under åpningen av lotteutstillingen.

På programmet tirsdag var bl.a. åpning av lotteutstillingen på Forsvarsmuseet og litterær kafe på Norli Bokhandel med forfatteren Arto Paasilinna, som deltok også på ekspertseminaret om finsk litteratur som ble holdt onsdag i ambassadørens residens.


Ambassadør Pekka Huhtaniemi og Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen åpnet saunateltet.

Onsdag ettermiddag åpnet bastuteltet på Yongstorget, der oslofolk kunne oppleve bastu. Ambassadør Pekka Huhtaniemi og Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen var blant de første badegjestene. På kvelden var det klassisk konsert med Meta4 i konserthuset.

På torsdag famförte bl.a. Compania Kaari Martin flamencoforestillingen La Kalevala på Cosmopolite og fredag var det tangoaften samme sted.

Uken fortsatte bl.a. i jazzens tegn: fredag opptrådte Five Corners Quartet og lørdag Ilmiliekki på jazzklubben Blå.

Cinemateket viste finske filmer hele uken i gjennom.

Under uken ble det åpnet flere utstillinger, bl.a. Jukka Rintalas klesdesignutstilling i Rådhusgalleriet, fotograf Pertti Jenytins utstilling i Galleri R-5, Design at Work-utstillingen i Norsk Form og Kristian Krokfors' grafikk i Galleri Norsk Grafikere. Flere av utstillingene fortsetter i mai, mer informasjon om dette i vår kalender.

Skriv ut siden

Dette dokument

Oppdatert 26.05.2004


© Finlands Ambassade, Oslo | Informasjon om nettjenesten | Contact