Gå direkte til innholdet
Utenriksministeriet

Norsk-finsk kulturpris 2010 til forlagsredaktør Birgit Bjerck - Finlands Ambassade, Oslo : Aktuelt

FINLANDS AMBASSADE, Oslo

Finlands ambassade
Thomas Heftyes gate 1, Oslo
Tlf. +47-2212 4900
E-mail: sanomat.osl@formin.fi
Norsk | Suomi | Svenska |  |  | Instagram
Normal skriftStørre skrift
 
Nyheter, 05.11.2010

Norsk-finsk kulturpris 2010 til forlagsredaktør Birgit Bjerck

Norsk-finsk kulturfond deler med ujevne mellomrom ut en hederspris til enkeltpersoner som på en fortjenestefull måte har fremmet kulturforbindelsene mellom Norge og Finland. Årets mottaker av Norsk-finsk kulturpris er forslagsredaktør Birgit Bjerck.

 

Kulturprisvinneren Birgit Bjerck og forfatteren Monica FagerholmFinlands ambassade i Oslo arrangerte en mottakelse til ære for prisvinneren. Birgit Bjerck i samtale med forfatter Monica Fagerholm.

Prisen på 30 000 NOK ble utdelt den 2. november 2010 under arrangementet Litteratur på Blå i Oslo  - Finlandssvensk aften  – Plask i andedammen. Kulturprisen utdeles av Norsk-finsk kulturfonds styre som også er jury for utdelingen.

Juryen, som besto av kulturarbeider Anita Björklund, forfatter og oversetter Tom Lotherington og lærer Inger Adele Gjestland, uttrykker slik sin begrunnelse for valget av årets prismottaker:

"Årets mottaker har gjort en mer enn vanlig fortjenestefull innsats til fremme for finsk litteratur i Norge. I sitt virke som forlegger i suksessivt to mellomstore norske kulturforlag har hun sørget for at flere sentrale forfatterskap fra det finskspråklige og finlandssvenske området foreligger på norsk, til glede for norske lesere. Vi nevner i fleng: Pirjo Hassinen, Anja Snellman, Kjell Westö, Sofi Oksanen og Monika Fagerholm. Ingen andre forleggere enn Birgit Bjerck har gjort en tilsvarende innsats for finsk litteratur."

 De bilaterale kulturfondene Norsk-finsk kulturfond og Kulturfonden för Finland och

En lykkelig prismottakerEn lykkelig prismottaker

Norge ble opprettet av den norske og finske regjering i 1979. Fondet og dets avkastning disponeres av et styre som har sete i Helsingfors og Oslo. Fondet har ett sekretariat i Norge og ett i Finland.

Norsk-finsk kulturfond har som formål å fremme kulturforbindelsene mellom de to land og folk ved å yte støtte av fondskapitalens avkastning til virksomhet og initiativ som bidrar til større kunnskap om og økt kontakt mellom de to lands kultur-, samfunns- og næringsliv.

Norsk-finsk kulturfond er bakgrunnsorganisasjon for Finsk-norsk kulturinstitutt i Oslo.

 Norsk-finsk kulturpris ble opprettet i 1992.  

Følgende personer har tidligere mottatt Norsk-finsk kulturpris:

2004 Sinikka Langeland og Over Berg

1998 Eeva-Liisa Jor og Finn Jor

1994 Olav Beddari

1993 Barbara Helsingius

 

Skriv ut siden

Oppdatert 05.11.2010


© Finlands Ambassade, Oslo | Informasjon om nettjenesten | Contact