Gå direkte til innholdet
Utenriksministeriet

Mannen uten minne ble feiret på forskudd - Finlands Ambassade, Oslo : Aktuelt

FINLANDS AMBASSADE, Oslo

Finlands ambassade
Thomas Heftyes gate 1, Oslo
Tlf. +47-2212 4900
E-mail: sanomat.osl@formin.fi
Norsk | Suomi | Svenska |  |  | Instagram
Normal skriftStørre skrift
 
Nyheter, 26.08.2002

Mannen uten minne ble feiret på forskudd

Ambassaden og Finlands kulturinstitutt arrangerte en mottakelse i samarbeid med filmens importør Arthaus på fredag før premieren på filmen. Rundt femti innbudte gjester fulgte invitasjonen.


Kulturinstituttets direktör Anita Björklund omgitt av hedersgjestene, Marko Haavisto & Poutahaukat.

Presseråd René Söderman og kulturinstituttets direktør Anita Bjørklund tok imot gjestene i de flotte lokalene til kulturinstituttet i Rådhusgaten, bare et steinkast unna rådhuset i Oslo. Da den forrige utstillingen om finsk design nettopp var avsluttet, var veggene dekorert med plakater om filmen.


Filmens oversetter Jon Rognlien i samtale med administrerende direktör Svend B. Jensen i Arthaus.

Kaurismäkis film hadde fått en god mottakelse på filmfestivalen i Haugesund, som ble avsluttet samme dag, og ryktet spredde seg raskt også til Oslos filmkretser. Blant gjestene var det rikelig med folk fra filmbransjen. Også Frelsesarméen, som har en meget synlig posisjon i filmen gjennom hovedrolleinnehaveren Kati Outinen, var representert.


Frelsesarmeens informasjonssekretär Trude Totland intervjuer Marko Haavisto.

Hedersgjestene på mottakelsen, Marko Haavisto & Poutahaukat alias frelsesarméorkesteret i filmen, kom direkte fra filmfestivalen i Haugesund til kulturinstituttet. Uten større fakter lot bandets medlemmer seg intervjue av nysgjerrige premieregjester. Orkesteret, som har vært i aktivitet siden 1997, fortalte at de etter Norge fortsetter videre til Tyskland og Nederland på promotionoppdrag for filmen.

Skriv ut siden

Dette dokument

Oppdatert 26.08.2002


© Finlands Ambassade, Oslo | Informasjon om nettjenesten | Contact